Monday, February 1, 2010

Bunga kristal


as requested by Nawal,,huhuu..
act,,im not a creative person sgt,,hahah,,
one day,,aku pergi mengouter my sambut menantu punyer baju,,
then q`ti the owner of the butik tunjukkan aku n mak bunga kristal yang dia dah siap gubah,,she suggest me to do it by myself since dia tgk hasil gubahan aku tym tunang..
ive try some,,but using beads..kat trg tak ade kristal tuh..dia kater kalu yang dah siap n if beli kat kelantan murah sikit,,1 kotak dalam rm10 je..tiada kelapangan aku nk kesana..
nanti i updated ngan pic,,

1st..
u need contoh so that u can imagine hows ur hasil looks like,,ni contoh yang i ade,,





creadit to: kraf bunga

u just need 5 kuntum kristal yang bentuk kelopak tuh..then ikat kan dengan tali tangsi o dawai bunga,,after that,,gamkan using gam uhu,,it will stick like sekuntum bunga.,to make it easier, cari tampuk bunga plastik n paste under the kelopak..
hoping it is clear..
nnti i update ngan wat ive done..



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails