Saturday, January 30, 2010

beli belah ngan mak..



alkisahnya aku n mak mahu jalan2 pergi menghabisan duit..ye la spanjang ak mc mode ni mak aku patah kaki tak leh kuar g bandar..hari ni kebetulan aku tak ade date ngan miss fisioterapiku,,kami pun merancang untuk membeli kain sutera 4 hantaran,,aku berniatnk buat baju trus n aru ltk kat hantaran,,nanti dah kawen bila masa plak nk upah jahit..huhu..1st destination kami kat mane lagi pasar payang,,my aim ungu,biru pink..mula2 berkenan pada ungu tuh,,ade roses pink,,buat2 pilihan,,aku pun setuju,,pastu mak kater beli la yang kat patung tuh lawa (mmg benda yangdisplay akan menjadi pilihan dulu),,design 1 malaysia..wa,,ku jatuh cintun..huhu..kubeli both.,,1 untuk hantaran n 1 untuk tambah koleksi dalam almari..

p/s: anyone wanna mintak me belikan sutera trg?its my pleassure:)

kami pun bergerak ke kedai emas plak..huhu.servey harga n design..(aku yang tak suka pakai barang kemasini buta kayu tentang harga n kualiti,,huhu)

slps tu,kami ker menangglasware,,mak nk tgk pinggan untuk guna kat meja beradab,,aku pun terpandang pada bakul hantaran kat display..wa,,kat sini ada jugak jual bakul hantaran,,besi,,ada tangkai,ada yang ada butterfly,,after compare harganya yap it is more cheeer after less n member cards,,,siap ada tangkai.i wanna use it ltk buah..n im looking forward nk beli yang bntk pth,,nk letak cupcakes..
mcm contoh ni,,






credits:kerjakahwin.com

selepas itu,, kami pergi ke kedai Sweet Dreams..compare to 4 other wed store kat bandar ktrg,,for me ni la tempat yang tawar with harga yang ok..,,ya,,they r having sale..at the 1st stage me n mak nk buat sendiri bunga telur,,asal2 nk buat guna bunga kristal,,tapi after memikirkan budget,have to go kelantan to buy kristal n masa sume2,,kami pun decide nk beli je...huhu,,purple one,,but i love it..tp beli 100pcs je


perjalanan diteruskan,me n mak pergi kat kedai pengatin,,kak ani,,erm as promises..to discuss about pelamin n theme colour..sib baik qani terima je aku yang banyak songeh,,,huhu,,she will come to my house ntuk tgk tmpat meja beradap n ruang pelamin..aku suka cara dia,,at least she prepare n plan n buat rujukan.,.hoping my dream day is success,,AmiN..

after direview,,banyak jugak aku beli,,tp duityang baru di wihtdraw yang menipis,,
huhu,,

nasihat for b2b..apabila membeli plan wat u want to buy,,ikut budget,,buat banyak choices n if nk membeli bawak la somebody yang dapat kita rujuk,,esp our mom,,huhu.,,


2 comments:

  1. yang, ada wbsite nak buat bunga telur kristal tak? do share. mana nak beli ye?have to go to kelate ka?

    ReplyDelete
  2. http://creative2touch.blogspot.com/
    nanti ateh update k..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails