Friday, February 5, 2010

Dina Halim Bridal Boutique Online Contest.






act., dis entry is privately wrote by me to him..,,luahan hati,,mmg sgt berhajat untuk luahkn sesuatu sempena 2day to my en tunang,,it is all about y i love him very much,,then,,ternampaklah...huhu,,contest,,,from dina halim bridal boutique,,banyak busana pengantin muslimah yang lawa n ekslusif,,mane tau ade rezeki..dis post is dedicate to my dear tunang,,,,n yap,,its my story,,no comment at all,,semua orang ada cita masing2 n ini cerita saya..saya nk cakap kat semua orang yang saya sgt syg sgt kat dia,,huhuu..hoping memenuhi semua kreateria


Dear my sayang,,

Tika detik 5th setiap bulan iaitu hari ulang bulan pertunangan kita, pasti sayang akan tanya,,

“Ayang terima abg seadanya kan?, Ayang terima abang tanpa rase terpaksa kan? Ayang tak pernah menyesal terima abang kan?”

Jodoh dan pertemuan itu kerja tuhan,kita manusia hanya mampu merancang. Jika dia yang kita sayang itu sememangnya bukan jodoh kita, pasti ada sahaja halangan-halangannya. Menangislah air mata darah sekali pun, dia tetap tidak akan menjadi milik kita.Dan jika benar itulah pasangan yang tuhan tentukan, kita tak mungkin dapat menolak walau cuba dielak.

Kata-kata ini ayang pegang sampai ke hari ini dan selama-lamanya. Alhamdulillah,cinta kita semakin utuh dan menunggu detik untuk diijab kabulkan. I know u r My MR. RIGHT n I love u most,,

Dikau hadir
Di kala aku memerlukan seorang teman
Dikau bawa secebis bahagia
Bila aku hampir berputus asa

Kuterima segala
Apa yang diperduga
Dan kini kubersedia
Hadapi hari muka

Kau bawa sinar cahaya
Di hariku yang gelita
Dan dikau hadir tepati waktunya
Membawa tawa ceria

Bila mana kau terima
Hidup ada suka dan duka
Mendung takkan selamanya
Sinar mentari kan menjelang tiba

Abang hadir bila ayg memerlukan sebuah sinar. Cerita lama bermula dengan percintaan selama 6 tahun dengan si F.Yap,it such a long time and semua orang anggap he is my fisrt and last lover. Sepanjang 6 tahun, Ayg dah lalui bermacam-macam halangan.PJJ pundah pernah after he further study kat Ireland. After tu, ayg kecewa sangat-sangat dengan lelaki dan sampai satu tahap im give up in fall in love with any guy. Ayg target ayg kahwin pada umur 26. Namun begitu,jodoh ditanganNya. It is a family arrange marriage.Erm its sound kuno and mesti semua fikir, masih ada lagi ke perkara macam ini pada zaman sekarang. Cerita nya bermula,,JOm kita imbau balik kisah cinta kita yang tak sampai 1 tahun ini,,

Ur and my father adalah bekas kawan sekerja and after 4 years, ur father was my father’s boss. Like best friend la,but I know nothing about u unless ur brother is my friend kat matrik dulu. Ur parent datang ziarah semasa hari kematian arwah nenek. tym tu, ayg yang tak mandi ini pergila melayan mereka coz my parent keluar. A month after ur parent datang lagi. Katanya saja untuk menziarahi. Namun ada udang disebalik mee..huhu,,ur mother nk amik no hp ayg. A week after, 23.03.09 abg dengan beraninya col. yap im please to b friend with u. Tym to really need friends to talk with. Im in practical mode n burden with lots of schools work (im a teacher now). Kata orang sumer benda ada hikmahnya. After dat 1st introduction,the next day I got A’s for my practical. Sukanya,,Ye la because of dat A’s ive archieved my 1st honour degree. Namun begitu, ayg masih tak menaruh harapan yang tinggi. Yap takut hatiku dikecewakan lagi. Ayg tak mahu lagi jadi duk sorang-sorang cry.(mcm org giler).and one more things, if I accept him, I have to deny my own kehendak. Wanna furher study. Hanya pada yan(my best buddy) ayg bercerita. Act Yan mengalami perkara yang sama. Jodoh oleh keluarga. ME is her doc luv nya. Seringkali ayg nasihatnya untuk fikirkan 2x. Namun perkara itu terjadi kepada aygjugak. Kata org ayg terkena badi yan. Yan kata sambil bergurau.”padan muka ko,dulu kate kat aku”,,huhu..banyak persamaan ngan yan.meh kita tgk. Dats wat ayg selalu sengih2 n selalu menung sorang2..

1. Yan n her family choice adalah anak bongsu. Both of us ank sulong

2. Yan tinggal sebelah taman ngan her family choice.kita tinggal sebelah kg sebelah2

3. Yan and I cikgu. N both of our family choice is engineer

4. Yan n I pakai Kete Viva je. N both of our family choice pakai kete yang sama

For me, abg sgt2 berani. Ye la,,sekali melangkah takkan berundur. I neva told my parent until one day, cerita ini bocor. My parent bagi kata putus. I have to accept u and forget untuk sambung belajar. Kata abah, ayg ank sulong..JIka mak n abah dah tak ada aygla yang akan memikul tangungjawab. Adik beradik semua perempuan n a need sorang abg yang sgt bertangunggjawab. I think you is the right person dat abah choose for me..Rase gelap,,For the first tym in my life,ayg kena pilih, sambung belajar o kahwin. Dulu apabila tgk drama tentang kahwin pilihan keluarga,semua nya drama semata-mata. Namun hari ini, ayg macam lihat kisah di tv. After solat istikarah and dgr banyak opinion,at last ayg bagi jawapan kpadanya on our 1st date,,huhu,,aku accept u dengan syarat abg berjanji tidak mengecewakan ayg.. kau datang lagi. Aku harus jadi berani. Berani untuk kembali bangun selepas jatuh.Berani untuk berhadapan dengan sebarang kemungkinan walaupun esoknya rezekiku datang lagi. my lecturer col untuk offer untuk jadi Research Assistant dia. ERm,,ayg tahu ayg perlu menolaknya,,

My love enrich day by day,,At the beginning I thought it is a big job to me. Yap built a relationship from the zero. I know nothing about u. But it become enrich of bloom flowers. Tym tu ayg mula suka dekat dabg,,u neva neglet wat eva I want walaupun nyusahkan diri sendiri,,ingat tak memori daun pisang,,huhu,payungkan ayang,,abg yang basah,,abg tak pernah merungut,,tak pernah nk kisah apa yang orang cakap tentang abang,,wat u know,u want me to b yours,,I know mesti perit kan if orang yang kita harapkan tak dapat? Ayg tau betapa susahnya abg nk memikat hati ayg,,tapi mcm lagu kita,,,

Ku tak tahu mengapa tiba-tiba sahaja Di dalam hati ini sering rindu padamu Ingin kumeluahkan, tak berdaya Ku tahu engkau jua Sangat sayang padaku Kaupun sering merindu Bila tidak bertemu ternyata kau dan aku Punya rasa... Kau dan aku sudah ditakdirkan bertemu Dan tiba-tiba kita jatuh cinta Ini semua sudah suratan ilahi Dan kita harus tabah hadapi kenyataan Biar... apapun terjadi Aku... harap engkau tabah... Menerimaku sebagai teman barumu Semoga kita saling sayang, bahagia... Usahlah engkau pergi Semadi di hatiku Masih menyayangimu, oh sayangku... Bila sehari tak jumpa, aku rindu..


+ = .

(da pic is taken tym 1st tym ayg melihat alam after operation n pada masa yang sama it is ur first bday yang kita sambut same2)

Kau dan aku sudah ditakirkan bersama

Suka tapi mahu.Mahu tapi malu.kita banyak prsamaan and aku rase serasi ngan dia..KItaorang ambil keputusan untuk bertunang. Yap its too early,,kitaorang baru sahaja bertemu dan berkawan. Aku mahu mengikut adat dan is better mcm tu kan?(but deep in my heart aku tidak mahu peristiwa lalu berulang kembali,wanna tie it knot firmly). N datang la rombongan merisik..setelah ditetapkan 050609 menjadi pilihan tarikh pertunangan.huhu,,tautak maccammne..hubungan cinta mula berputik semasa membeli barang persedian pertunangan.huhu,,n kawan-kawan semua surprise.Yap I don’t told my fwen n semua orang anggap my tunang is my x…Its going smoothly..dan pada saya ayg terima abg sepenuh hati...,ayg tahu akan sayang sangat-sangat dan restu keluarga adalah penting. Apa yang mak mimpi dan rezeki aku melimpah ruah setelah itu memberi petanda baik untuk hidup ayg. 230309-050609 dan kini sudah sepuluh bulan ayg bergelar tunangan org..

Lepas bertunang banyak sangat halangannya,,yap,,lepas satu-satu kan?ayg kene posting Sarawak..pada masa yang sama adik abg accident,,pastu ayg jatuh n kene operate,,abg terima ayag seadanya,Tym ayg posting Sarawak,,kita same2 menderita,,hahah..ye la kan,,kalu tak mcmmne bil hp kita jadi banyak mcm tukn? abg tolong ayg dapat tukar sini n after tu ayang kene operate,u support me,,balik kl je abg terus datang hospital n melekat ngan ayg sampai ptg,,abg ada tym ayg realy need u…walaupun orang lain bising dan marah..ayg kuar hospital,,abg terima ayg seadanya walaupun ayg serba kekurangan,,abg tau tu kan,,walaupun ngan brace n tongkat abg tak malu nk jalan ngan ayg,walau mcmmne orang lain kata kat ayg tempang la,,cacat la,,tapi u r still b beside me.,,hope u always b there for me..

Sekarang…kita sama-sama capai impian untuk melangkah ke alam perkahwinan..our dream marriage is,,huhu..yap garden wedding..ngan lily ngan roses..tapi sekarang buat kat rmh…kita sama2 suka warna biru n hoping semua warna biru.,,huhu,berangan,,I imagine to have an outdoor wed shoot tepi pantai dengan evening dress wa,,sweet giler,,huhu,,,how beautiful I am,n hoe hensem u r..ops,,,hahha..our dream marriage is kita nk satify semua orang dan semua oarng mendoakan kebahagian kita dunia dan akhirat..amin..

Abang,,huhuhu,rase nk menitis plak air mata ini..

“Ayang terima abg seadanya kan? “

Ayg terima abg seadanya sebagaimana abg terima ayg seadanya,,walaupun ayg tak dapat jadi isteri sebaik Siti Khadijah,,,dan abg tidak dapat jadi suami sebaik Nabi kita yang agung,,kita saling melengkapi,,kita janji akan sama-sama melengkapi..

“Ayang terima abang tanpa rase terpaksa kan?”

Dulu awal2 ya,,walaupun kita ditemukan oleh keluarga namun,,cinta itu hadir tanpa dipaksa,,ayg menyangi abg sepenuh hati syg,,Ayang tau restu keluarga is prior now,,n they know wat is the best for us,,

“Ayang tak pernah menyesal terima abang kan?”

Tidak sekelumit pun rase menyesal,,tak pernah menyesal dengan pilihan ayg sekarang..ayang tau abang akna dapat membahagiakan ayang,,dapat menjaga ayg sebaik2nya dan dapat membimbing kita sekeluarga bahagia dunia dan akhirat.. .abg dah banyak ubah ayg sekarang,,abg jadikan ayang seorang yang kuat

Terima kasih kerana terima ayg sepenuh hati abg.,,ayang sayang abg sepenuh hati ayg,,moga kita kekal selama-lamanya,,amin..

Luahan hati 050210..the end,,,



3 comments:

  1. salam nina, dah add akak dlm facebook? Yang lain dah ok, just wait for the result ya! :)

    ReplyDelete
  2. ive done,tapi tak msg kat fb,,nanti sy msg..tq akak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails