Sunday, May 23, 2010

12 hari g,,


bulan berganti bulan.,hari berganti hari,,
wa,,ade 12 hari je lagi.
aper perasaan,,haha.tak terkata..

updated..everything nmpk mcm dah siap,,
doa2 tak nk last minutes happen,,

kad kawen aku 5 design..ha?betul,,panjang citer...nanti kuupdate,,
semua dah edar...alhamdullillah..

barang hantaran dah beli n ngah design.hadiah untuk tetamu dah setel,,.
tak tau nk update,,banyak sekali yang dlm pk..

hal2 tok kadi dah settle,,







































Thursday, May 13, 2010

23 hari...


dalam ngah layan perasaan dalam bilik guru ni,,
tetiba my tear drop laju giler..
naluri seorang kakak,,

Arah Said:

25 ari lagi,,,,da xlme da 2,,,smoga berbahagia ateh...tp pasni ktrg mesti jarang jumpe ko kan,,,,nt sure tgl ak, Noor Fatin Nadiah, Fara Ain,arin n efa je...nt jgnla lupe ktrg ek..pape pon..ateh kakak yg plg ktrg sayang....thanx sbb slalu wat ktrg adik2 hepy,slalu tlg ktrg blaja..slalu mengalah ngn ktrg...n yg plg pnti...ng ateh wat ktrg bangga sbb ktrg ade akak mcm ateh,,, dalam ati ktrg,xde sape leh ganti ateh as akak ktrg...thanx untuk sume nie,,,...n arah mintak maaf slame nie banyak wat salah ngn ateh...ktrg slalu doakan ateh bahagia......


Acik said:

acik pn mntak maf gak..sowi coz dl ktorg x sk n xtrma nizam...p skrg da ok da...acik doa ateh bhgia..ppe pn jgn lpe ktprg..mak n abah...tq coz byk tlg acik n nsht acik..n tq coz ateh byk bg smgt ktorg..ack bgga dpt akk mcm ateh...ateh sggup krbn dmi ktorg...ppe pn moge ateh epi...cyg sgt ateh..

dedicate to my dear sister
noor farhana md noor
noor fatin nadia md noor
noor far`ain md noor
noor fazrin md noor
noor farihah md noor..

ateh janji ateh akan jadi ateh mcm dulu..
doakan kebahagian ateh..
ateh syg korg..








Sunday, May 2, 2010

update laju2..





fever mode:aahh tak suker nyer..
erm dis week is my last weekend wif my sisters..adik aku yang 6 orng sumer balik,sedh gak,dioarang dah bercakap2..rayer taun ni mcmmmne.nanti diaorang balik saper nk masak2 best2,,then saper yang nk bawak diaorang g jalan2...,n aku keletihan...banyak nyer kijer..


a month to go,,

aper PerASAAN?wa,,,dupdap ade..nervous giler sedih,,over excited,,tu jawapan aku kat orang-orang yang bertanya..huhu,,yang best nyer,kat sekolah la,,GPK HEM aku banyak kali dah tanyer mane kadnyer..,,bdk2 asrama plan nk datang 1 BAS,,n tak kurang jugak akak2 ku ,,nanti 2,3 hari nk kawen nanti jumper akak k,,,huhu..ad banyak petua nk bg,,

alhamdulillah,,lots things siap,,
aper yang dah siap?
YAssin- dah personalised n tempah
Baju pengantin perempuan akadnikah,resepsi n sambaut menantu-settle wif tudung n accessories
baju pengantin lelaki-settle tunggunk amik kat tailor dis week
kad-settle,,tunggu nk deliver next week
fotografer-dah bincang
goodies untuk tetamu-tetamu perempuan,lelaki+kanak2 riang settle just tinggal
rmh-dah touch cuma tinggal kawasan luar rumah
blik pengantin-tak sabar nk decorate,,cuma abah tak beli lagi cat..lmbtnyer
hantaran perempuan-consider settle
hantaran lelaki-have to decorate.dis weekend kot

yang tak settle lagi bersih kawasan rmh n hantar kad la kot..

wa...excited nyer,















Saturday, April 17, 2010

is anybody iNterested?nk kurus


salam,,
to those who is interested with perfect slim dat i promote,,do contact me,,im the dealer n i have ready stock..
do email me ninaf802@yahoo.com o msg me at 019-9582872

Friday, April 9, 2010

Nk Kurus?Tampal, Sihat & kurus


Dalam Misi ku nk kahwin ni,ye la kurus is ONE of the subject Matter yang paling aku pening,,dalam Keadaan aku yang skt,,nk pergi slim World tak cukup budget n mmg tak leh n g coz i got something in my knee,,nk mkn benda2 mcm jus kesihatan..tak berdaya aku nk menahannya,,yap ssh sbnrnya nk mkn bnda2 tu,,mcm hampas padi n mcm2 la dlm fikiran aku,,

n 1 day aku ternampak kat majalah pengantin,,

n i found the answer..

PERFECT SLIM,,,

tampal sihat & kurus...

tak yah nk rasa muntah2..tak yah nk berdiet thn perut...Tampal,sihat n kurus..
tampal kat kaki.,,mlm nk tidor 6-8 jam..esoknya aku berasa sgr n rase kenyang,,seious sekarang tak rase nkmkn nasi,,ye la,,1 x je mkn n kdg2 dah dase kenyang..after hbs sekotak,,i found the miracle,,

aku ade hantar 1 baju pegawai bomba kat tailor n went i went back to pick up baru ni..n aku try la,,baju tu longgar la,the tailor said,,y mkn kurus,,ukuran pinggang aku n punggung mkn mengecil,,yang decreaces2 inch...erm,

aku berperasaan skrang perut ku tak buncit lagi,,tido ok,,,soundly n aku kurang bersin dah,,,

nk citer lagi..1day,,aku pergi fitting baju pengantin,,yap so slim tuan kedai kate n punggung aku fit tak besar,,yap aku ase punggungku mengecil,,aku pun ukur,ye la,,,
erm tak leh cakap la,,huhu..

n sekarang aku pun ade testimoni 2 orang kawan rapat aku,,yap diaorang kater badan mkn ringan n kulit mkn ok,,berat tu confirm trn,,hhuuhu,,

interested do col me by email,,lawat blog dia...perfectslim,,bukan sembarangan syrikat tau,,banyak iklan kat buku pengantin,wanita...

harga?
for me,,it is more cheaper than yang ada kat pasaran.,if beli bnyk leh guna harga ahli,,
1 kotak= RM 90..if beli 2 kotak = Rm 75 sekotak (automatk jadi ahli) dalam kotak ade 10 pcs...

ape lagi,,MUrah..SEnang,,Kurus n Sihat,,,
dis wat i snap from the web...

contact-email ninaf802@yahoo.com o drop ur comment o col me: 0145426120

Perfect Slim and Detoxification Patch

Lets discover the secret of how effectively you can

lose weight and keep it off for good.


What is Perfect Slimming and Detoxification Patch

Slimming Patch has become a popular product in Japan, Korea, Taiwan and South East Asia. "PERFECT SLIM" patch are safe and does not cause side effect or allergies. It is made from totally natural tree and bamboo extracts. It is the culmination of centuries of knowledge known to Japanese and has been passed down through the generation.

30 years of continuous research, "PERFECT SLIM' patch addresses the problem of loosing weight effectively without harming your body. It speeds up the metabolic rate and break down fatty tissue. Scientifically proven that the combination of natural minerals and negative ion present in the "PERFECT SLIM" patch works to reduce food craving and lowering your calories. When you apply the "PERFECT SLIM" patch, your body slowly absorbs these elements, increases the metabolism, activates fats burning mechanisms and help you achieve optimum result.

The "PERFECT SLIM" patch best used on the sole of the foot before bed to clean out waste and toxin materials that are expelled with the perspiration and experience better sleep and wake feeling totally refreshed the following morning.

How Does It Works

Perfect Slim and Detox Patch work by circulating toxins through your feet whilst you sleep.Helping to eliminate them before reach the liver thereby relieving your liver of this task and enabling it to continue uninterrupted in its role to maintain the bodies energy requirements by burning stored fat during times of diet so that you maintain good energy level and continued fat burn.

According to Chinese medical knowledge, our human body has over 360 acupuncture points, with more than 60 acupuncture points found on the sole of the foot alone.Toxins and waste was drawn through the points,cleansing,clearing and balancing the system.


PERFECT SLIM and DETOX PATCHES contain natural ingredient that have the unique ability to remove toxins that are released into your bodies circulation when you start to burn your fat cells.Adipose cells are not only found in what is commonly referred to as body fat, they also reside in and around many of our major organs in particular liver. The combination of the ingredients work to eliminate hunger,cravings and symptoms associated with weight loss.It also accelerates your metabolism.

It is important to understand that Perfect Slim and Detox Patches are by no means a miracle weight loss cure. It is up to you to make the committed decision to begin a weight loss program,though Perfect Slim and Detox Patches may also help you kick off this decision.This is because many of us that are currently over weight are likely already suffering from a congested liver that is not supplying the bodies needs effectively ....... leading to weight gain, a sluggish digestive system, chronic fatigue and other adverse health effects ( such as migraines and joint pains ) making motivation extremely difficult.


INGREDIENTS AND THEIR KNOWN BENEFITS

Bamboo Powder and Wood Vinegar

After many research and development, a breakthrough was discovered bamboo and wood vinegar essence found in various trees has the ability to absorb toxins through acupuncture points located on the sole of the human foot. It has a disinfectant effect in sterilizing the skin.The ester content can easy permeate and bring nutriment to the deep tissue.The acetic acid will soften the skin cuticle and has a wonderful effect for skin care relieving dermatitis, itch, athlete's foot diabetic etc.


Chitin / Chitosan

With the combination of Chitosan it addresses the problem of loosing weight effectively without harming your body.It speeds up the metabolic rate and break down body tissue.Chitosan is a derivative component of crustacean shells.It is known for its powerful and unique absorption abilities.Extensive studies have also proven that it has strong fat binding properties.This enables it to lower LDL.The bad cholesterol by up to 10%.Its properties are so good that it has also been successfully used as weight supplement.

Negative Ions

Negatives ions are odorless, tasteless ans invisible molecules that we inhale in abundance in certain environments ! Think of mountains,waterfalls and beaches.Once they reach out bloodstream,negative ions are believed to produce biochemical reactions that decrease levels of serotonin helping to relieve stress (calming),alleviate depression boost energy increase defense again infection.

Starch

As this is a water - soluble it is used in order to absorb moisture from the surroundings.It especially enhances the effect of each component through synergism.

Vitamin C

Vitamin C has antioxidant activity.It also has a biological role as a reducing agent in hydroxylation reactions in the body.Vitamin C aids in absorption of non-heme ion by reducing it to the ferrous state in the stomach.Vitamin C stimulates procollagen synthesis and stimulates alkaline phosphatase.It can prevent the formation of carcinogens in foods and in the gastrointestinal tract.

Minerals

Minerals are inorganics nutrients.They are essential for development, maintenance and repair of our body.Minerals have a great variety of functions,regardless of the concentration in the body.

Now that you understand how toxin accumulation affects your health.


Are you ready to see how our Perfect Slim And Detox Patch work ???

Removing Toxic Accumulation Through The Feet


Just look at this !

" Seeing is Believing "


Discover this amazing scientific breakthrough in body detoxification

The main effects of Toxin Removal Perfect Slim Patch :

  1. Activates body cells
  2. Help relieve the burden on our immune system
  3. Control appetite
  4. Alleviates minor pains (support blood circulation)
  5. Increase metabolism rate
  6. Reduce uric acid
  7. Reduces swelling (removes excess moisture)
  8. Relieve fatigue on the feet
  9. Remove excess fat and improves sleep
  10. * Remove toxin especially in the liver.

Perfect Slim and Detox Patch by Perfect Infinity works with no special diets or extreme exercise.However,a sensible diet,moderate exercise and drink plenty of water can help you enhance your weight lost results.

This product is ideal for both men and women who want to try and lose weight gradually without too much effort.





Monday, April 5, 2010

Sampai Saat INI..2 month to go..


salam
wa lamenyer tak update,erm..
ngan kesibukkan kerja n aku jauh dari rumah..huhu..
erm smlm blk trg terchenta dalam keadaan rush,,
sib baik ade entunang yang baik hati tunggu aku balik dari stadium temeloh n pick me up n balik trg.,.

aper yang leh aku cakap..

LETIH

WorrY

takUt

lagi 2 bln,eh tak sampai..
balik 2 hari yang full,,sgt2,,
hantar borang kat pej agama..Yap DONE..n kene la tunggu..
things to settle b4 hantar
1.salinan ic pemohon,wali n 2 saksi
2.need saksi`s sign
3.Borang Pengakuan Bujang,,majikan o ketua kampung
4.pic:)

wa,,Mukaku Gelap..
satupgi yang cerah,,
tym aku xcited nak mengajar,,ade sorang Bdk Kelas aku yang Bnyak Mulut,,
"Teacher,,y teacher nampak lain ek,,
akut anyer y?
asal muka teacher nampak hitam..he said..
wa..ni la penangan duk seminggu berjemur,,next 2 weeks nanti aku akan terlibat ntuk negeri..
erm,,need sunblck lagi..nk cakap kat pk ko aku resign tak smpai hati,,tu la kijer..

erm,,ape lagi ek,,
yap baju sanding n baju nikah n baju sambut menantu dah g fiting n dah siap,,
yeye..suka nyer,skrg bertungkus lumus ngan mak buat tdg sendiri,,nanti DIY jahit manik kat tudung..



baju sanding still rahsia,,nanti tak surprse,,warna ala2 tdg ni,n DIY tdg,,beads ssn mcm ni..simple je coz ade veil n bunga tepi dah..

pastu,,ive bought carpet n benda kecik2 kat dalam bilik pengantin,

ape lagi ek,,oh ya..hand bouque,bunga tuh dah sampai,tantek ngat,,tq kak fieza from fieza hantaran..her touch sangat lawa.. c her web site.,,hurry2 dia ade buat diskaun sekarang..


my handbouque,,sweet ngat pink n purple

i do book my cake n cc,,yap fromthe same vendor,,from farinmecupcakes (p/s: fariha diskaun leh?huhu:) but still confusing..nk design mcmmne..i wish...

Italic
cc nk mcm ni..n arrange kat dalam bakul besi..


......yang ni o yang ni, ConPIUS :#......


ive colect kawan2 nyer address,,and in progress,,n aku dah beli setem,,
tym aku nk beli tuh,,akak kat e pos tanyer,,nk jual setem ker dik?huhuh,,,yela i bought dalam kuantiti yang banyak..

lega sikit,,tapi banyak sangat lagi yang tak buat..moga Allah Permudahkannya,
SEDih,.bulan ni tak banyak cuti sekolah..
sian mak srang2..today mak n abh g shopping Kb..banyak yang nk beli,,Feel hepi coz mak n abah xcited ngat..tq mak n abh..ateh sayang sgt..


Wednesday, March 24, 2010

23.03.09-23.03.10


feel like to cry when i receive dis email..
tq syg..i luv u so much..

Salam Sayang,
Buat Noor Fatihah Binti Md.Noor,
Terime kasih abang ucapkan buat sayang,
kerana sudi menerime abang,
kerana sudi sayang abang,
kerans sudi menyintai abang,
kerana sudi merindui abang,
kerana sudi merime pinangan abang,
kerana sudi menerima lamaran abang,
kerana sudi bersama abang
23.3.2009...23.3.2010
Genap setahun perkenalan kite,
tarikh sejarah buat kite berdua,
malam yang penuh bermakna buat abang,
segalanye bermula dari malam itu..
setahun..
abang belajar memahami hati & perassan sayang,
abang cube terbaik untuk buat sayang rasa dihargai,
abang nak sayang abang selamanye,
Terime kasih,
buat segala pengorbanan sayang,
abang ingat semuanye.
harapan,
segala impian abang dengan sayang sejak hari tu,
nak bahagia selamanye dgan sayang,
nak ade keluarga bahagia,
nak semua baik,
nak semua orang terime abang,
nak penuhi segala impian syang.
abang,
abang sayang sangat sayang,
segala kesetiaan abang hanye untuk syang,
perasaan abang hanye untuk sayang,
maaf,
maafkan abang segala kesilapan abang,
maafkan segala kesalahan abang,
maaafkan abang jika abang adalah abang,
abang janji akan cube ja terbaik untuk syang..
sayang,
abang sayang sayang.....

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku



Sunday, March 14, 2010

nk Promote Yassin :)


Warna InsPirasi (the Owner of the blog that i refer for awesome YAssin) sedang buat promotion yang best..s ramai yang request orer yang sikit accept min order<200...Tapi u have to book earlier before dis tuesday/wednesday...ok guys hurry catch up dis promotion..need more info?

click here





Saturday, March 13, 2010

dedicate to my IroN man From Iron Woman



Inilah impian hidupku
Dan inilah mahunya hatiku
Tercipta satu rasa ini untuk ku memilikimu
Ku tahu diriku sukar untuk menyatakan semuanya
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu

Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku

Jiwaku tak pernahkan tenang
Bila kau jauh disampingku
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu

Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku

Inilah impian hidupku...
Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya

Ohhhhh..
Ooo ooo oooooo
Penjagamu...

Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku
Di langitku...
Hingga hujung...
Nafasku...


School Holiday N working Progress,,


wa,,cuti sekolah datang lagi,,bukan bdk sek saje yang suker,,cikgu NIna pun yang amat2 suka,,

lots things to do,,
during dis week,,
i have to
  1. isi borang
  2. hantar tmpahan kad kawen-DONE,,alhamdulillah,,i got the gud bargain..got rm 0.90 per pics n free printed envolope:)
  3. beli lampu tido
  4. hiv test-DONE yeye..
  5. book muffin kat de mawar, chendering DONE-yeye
  6. survey cincin n watch en tunang-Dah BELI CINCIN n watch next month (cyg next month ek)
  7. gubah bunga untuk bilik pengantin-DONE
  8. c Q'ani (de owner of Bridal BUtik)
  9. c doc (asking for my medical status)-DONE..alhamdulillah,,en tunang suker sampai telinga..im hepi too..
  10. searching for tafsir
  11. aMik baju dari kak ti
hopefully i can settle wat ive plan..amin..en tunang,,HElp Me..(:




Apa yang berlaku ada hikmahnya :)


Ya Allah tabahkanlah hatiku dalam menjalanihari-hari mendatang dan permudahkan urusan ku,,Yap,,kata orang tym tunang adalah tym yang paling kritikal,,banyak sgt dugaan..2,3hari ni aku bersulam mutiara sahaja..aku mohon kepadanya supaya ak jadi IRON WOman :P..rm,,tym sedih2 tu ,,aku terase nk bukak blog n email,,yap 2 hari tak surf coz aku bawak student g camp,,

n,,

aku...

rase nk cry,,,


bukan cry sedih,,tapi...gumbira sngt2...



im the winner of the giftaway..

tq to the warna inspirasi..semoga kalian dimurahkan rezeki...Amin,,(ill promote to others)..

leh tido ngan nyenyak sekarang..(n bodek sponsors a.k.a en tunang for more yassin:P)

Sunday, March 7, 2010

DoorGift


talking about doorgift in my plan ade banyak part,,1st untuk vvip,2nd untuk tetamu perempan 3rd untuk tetamu lelaki 4th family en tunang 5th untuk kids.,
wat im thinking is,,aku tak nk bg bende yang merapu..(tu pendapat au la,,garfu kecik n sapu tgnkecik)..biarla it is worth it n diingati selalu

meh kita review..
1st vvip
bunga telur-DoNe (beli tym promotion)
beg baju sbhyang-bandngmai-still Discussing..(mintak tlg dr haz,,HAz ngah exam,,hoping dia cari da best 4 me)
muffin-Book

2ndtetamu peremPuan
Bekas TanteK-DONE
muFFin-DoNE (sponsor by my Cousin)

3rd tetamu perempuan
yassin-Still Searching...(ive found dis one..lawa ngat yassin..Hot stamping nyer..suker ngat..ive search for long n at last found it,dunno the price yet)
muFFin-DonE(sponsor by my cousin)

dis is their blog http://warna-i.blogspot.com

updated: dis wat ive got from http://whitelacetale.blogspot.com/

alternatively, for small purchase u can get from Pustaka Mukmin in Jln TAR..only ready made..various size, hard/soft cover & diff prices :) do note, some from Thailand..so the translation not so good..happy hunting!
4rd kanak2 riang
sweets-DOne (sponsors by m Cousin)

mcm sket je?huhuhu..






Thursday, March 4, 2010

3 months to go..



erm 3 month to go..
ive updated the list..tambah n tolak..
banyaknya dugaan hingga tibahari itu..Ya Allah,kuatkanlah aku dan permudahkanlah pekerjaanku,,
bagilah kesabaran yang tinggi 4 abg yang saban hari melayan karenahku,,itu dan ini,,dugaan yang kami hadapi skrg
dan kukuhkanlah cinta kami,,

"Ya ALLAH, Wan Hirzam adalah kekasih hatiku. Mesra kami penawar duka. Rajuk kami membuah ceria.

Ya ALLAH, silaturrahim kami, ukhwah fillah. Bermusuh kami na'uzubillah. Berpisah mati, insya-ALLAH.

Ya ALLAH, Wan Hirzam adalah kekasih hatiku. Rahmati kami meniti usia. Terpisah kami di alam nyata, temukan kami di taman syurga. AMIN..."

entahlah,,malam ni rase sedih banyak,,banyak je mutiara jatuh mengalir.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails