Wednesday, March 24, 2010

23.03.09-23.03.10


feel like to cry when i receive dis email..
tq syg..i luv u so much..

Salam Sayang,
Buat Noor Fatihah Binti Md.Noor,
Terime kasih abang ucapkan buat sayang,
kerana sudi menerime abang,
kerana sudi sayang abang,
kerans sudi menyintai abang,
kerana sudi merindui abang,
kerana sudi merime pinangan abang,
kerana sudi menerima lamaran abang,
kerana sudi bersama abang
23.3.2009...23.3.2010
Genap setahun perkenalan kite,
tarikh sejarah buat kite berdua,
malam yang penuh bermakna buat abang,
segalanye bermula dari malam itu..
setahun..
abang belajar memahami hati & perassan sayang,
abang cube terbaik untuk buat sayang rasa dihargai,
abang nak sayang abang selamanye,
Terime kasih,
buat segala pengorbanan sayang,
abang ingat semuanye.
harapan,
segala impian abang dengan sayang sejak hari tu,
nak bahagia selamanye dgan sayang,
nak ade keluarga bahagia,
nak semua baik,
nak semua orang terime abang,
nak penuhi segala impian syang.
abang,
abang sayang sangat sayang,
segala kesetiaan abang hanye untuk syang,
perasaan abang hanye untuk sayang,
maaf,
maafkan abang segala kesilapan abang,
maafkan segala kesalahan abang,
maaafkan abang jika abang adalah abang,
abang janji akan cube ja terbaik untuk syang..
sayang,
abang sayang sayang.....

Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
Terhapus semua air mata dengan senyuman

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...

Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
Woooo...
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Selamat malam
Tidurlah sayangku



Sunday, March 14, 2010

nk Promote Yassin :)


Warna InsPirasi (the Owner of the blog that i refer for awesome YAssin) sedang buat promotion yang best..s ramai yang request orer yang sikit accept min order<200...Tapi u have to book earlier before dis tuesday/wednesday...ok guys hurry catch up dis promotion..need more info?

click here





Saturday, March 13, 2010

dedicate to my IroN man From Iron Woman



Inilah impian hidupku
Dan inilah mahunya hatiku
Tercipta satu rasa ini untuk ku memilikimu
Ku tahu diriku sukar untuk menyatakan semuanya
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu

Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku

Jiwaku tak pernahkan tenang
Bila kau jauh disampingku
Ku tahu hatiku selalunya ada untuk dirimu

Hatiku ini hanya untuk mu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku

Inilah impian hidupku...
Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya

Ohhhhh..
Ooo ooo oooooo
Penjagamu...

Hatiku ini hanya untukmu
Cintaku ini milikmu untuk selamanya
Lamaranku tulus bersamamu
Kan ku temanimu hingga hujung pernafasan di langitku
Di langitku...
Hingga hujung...
Nafasku...


School Holiday N working Progress,,


wa,,cuti sekolah datang lagi,,bukan bdk sek saje yang suker,,cikgu NIna pun yang amat2 suka,,

lots things to do,,
during dis week,,
i have to
  1. isi borang
  2. hantar tmpahan kad kawen-DONE,,alhamdulillah,,i got the gud bargain..got rm 0.90 per pics n free printed envolope:)
  3. beli lampu tido
  4. hiv test-DONE yeye..
  5. book muffin kat de mawar, chendering DONE-yeye
  6. survey cincin n watch en tunang-Dah BELI CINCIN n watch next month (cyg next month ek)
  7. gubah bunga untuk bilik pengantin-DONE
  8. c Q'ani (de owner of Bridal BUtik)
  9. c doc (asking for my medical status)-DONE..alhamdulillah,,en tunang suker sampai telinga..im hepi too..
  10. searching for tafsir
  11. aMik baju dari kak ti
hopefully i can settle wat ive plan..amin..en tunang,,HElp Me..(:




Apa yang berlaku ada hikmahnya :)


Ya Allah tabahkanlah hatiku dalam menjalanihari-hari mendatang dan permudahkan urusan ku,,Yap,,kata orang tym tunang adalah tym yang paling kritikal,,banyak sgt dugaan..2,3hari ni aku bersulam mutiara sahaja..aku mohon kepadanya supaya ak jadi IRON WOman :P..rm,,tym sedih2 tu ,,aku terase nk bukak blog n email,,yap 2 hari tak surf coz aku bawak student g camp,,

n,,

aku...

rase nk cry,,,


bukan cry sedih,,tapi...gumbira sngt2...



im the winner of the giftaway..

tq to the warna inspirasi..semoga kalian dimurahkan rezeki...Amin,,(ill promote to others)..

leh tido ngan nyenyak sekarang..(n bodek sponsors a.k.a en tunang for more yassin:P)

Sunday, March 7, 2010

DoorGift


talking about doorgift in my plan ade banyak part,,1st untuk vvip,2nd untuk tetamu perempan 3rd untuk tetamu lelaki 4th family en tunang 5th untuk kids.,
wat im thinking is,,aku tak nk bg bende yang merapu..(tu pendapat au la,,garfu kecik n sapu tgnkecik)..biarla it is worth it n diingati selalu

meh kita review..
1st vvip
bunga telur-DoNe (beli tym promotion)
beg baju sbhyang-bandngmai-still Discussing..(mintak tlg dr haz,,HAz ngah exam,,hoping dia cari da best 4 me)
muffin-Book

2ndtetamu peremPuan
Bekas TanteK-DONE
muFFin-DoNE (sponsor by my Cousin)

3rd tetamu perempuan
yassin-Still Searching...(ive found dis one..lawa ngat yassin..Hot stamping nyer..suker ngat..ive search for long n at last found it,dunno the price yet)
muFFin-DonE(sponsor by my cousin)

dis is their blog http://warna-i.blogspot.com

updated: dis wat ive got from http://whitelacetale.blogspot.com/

alternatively, for small purchase u can get from Pustaka Mukmin in Jln TAR..only ready made..various size, hard/soft cover & diff prices :) do note, some from Thailand..so the translation not so good..happy hunting!
4rd kanak2 riang
sweets-DOne (sponsors by m Cousin)

mcm sket je?huhuhu..






Thursday, March 4, 2010

3 months to go..



erm 3 month to go..
ive updated the list..tambah n tolak..
banyaknya dugaan hingga tibahari itu..Ya Allah,kuatkanlah aku dan permudahkanlah pekerjaanku,,
bagilah kesabaran yang tinggi 4 abg yang saban hari melayan karenahku,,itu dan ini,,dugaan yang kami hadapi skrg
dan kukuhkanlah cinta kami,,

"Ya ALLAH, Wan Hirzam adalah kekasih hatiku. Mesra kami penawar duka. Rajuk kami membuah ceria.

Ya ALLAH, silaturrahim kami, ukhwah fillah. Bermusuh kami na'uzubillah. Berpisah mati, insya-ALLAH.

Ya ALLAH, Wan Hirzam adalah kekasih hatiku. Rahmati kami meniti usia. Terpisah kami di alam nyata, temukan kami di taman syurga. AMIN..."

entahlah,,malam ni rase sedih banyak,,banyak je mutiara jatuh mengalir.

Cinta Si suami


dear sayang.,,
esok genap tarikh kita bertunang 9 bulan,,sekejap je kan?n 3 month to go,,
terima kasih kerana menerima ayang,,terima kasih memberikan cinta dan rindu itu,, dan ayang dambakan cinta dan rindu itu sepanjang hidup ayang,,

im really touch when i read dis cerita from one of the blogger,,Bahagianya dapat cinta begini...dan alhamdulillah abg pun berikan ayang cinta itu.Mencintai Allah dan Rasul pasti Dia berikan cinta manusia yang jujur.
the story begins,,,

Suami saya adalah seorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.

3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus. Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal.

Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian.

“Mengapa?”Dia bertanya dengan nada terkejut.
“Siti letih, Abang tidak pernah cuba memberikan cinta yang saya inginkan.” Dia diam dan termenung sepanjang malam di depan komputernya, nampak seolah-olah sedang mengerjakan sesuatu, padahal tidak.

Kekecewaan saya semakin bertambah, seorang lelaki yang tidak dapat mengekspresikan perasaannya, apalagi yang boleh saya harapkan daripadanya? Dan akhirnya dia bertanya. “Apa yang Abang boleh lakukan untuk mengubah fikiran Siti?” Saya merenung matanya dalam-dalam dan menjawab dengan perlahan.

“Siti ada 1 soalan, kalau Abang temui jawapannya didalam hati Siti, Siti akan mengubah fikiran Siti; Seandainya, Siti menyukai sekuntum bunga cantik yang ada ditebing gunung dan kita berdua tahu jika Abang memanjat gunung-gunung itu, Abang akan mati. Apakah yang Abang akan lakukan untuk Siti?”

Dia termenung dan akhirnya berkata, “Abang akan memberikan jawapannya esok.” Hati saya terus gundah mendengar responnya itu.

Keesokan paginya, dia tidak ada di rumah, dan saya menenui selembar kertas dengan coretan tangannya dibawah sebiji gelas yang berisi susu hangat yang bertuliskan…

‘Sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untukmu, tetapi izinkan Abang untuk menjelaskan alasannya.” Kalimah pertama itu menghancurkan hati saya. Namun, saya masih terus ingin membacanya.

“Siti boleh mengetik dikomputer dan selalu mengusik program didalamnya dan akhirnya menangis di depan monitor, Abang harus memberikan jari-jari Abang supaya boleh membantu Siti untuk memperbaiki program tersebut.”

“Siti selalu lupa membawa kunci rumah ketika Siti keluar, dan Abang harus memberikan kaki Abang supaya boleh menendang pintu, dan membuka pintu untuk Siti ketika pulang.” “Siti suka jalan-jalan di shopping complexs tetapi selalu tersasar dan ada ketikanya sesat di tempat-tempat baru yang Siti kunjungi, Abang harus mencari Siti dari satu lot kedai ke satu lot kedai yang lain mencarimu dan membawa Siti pulang ke rumah.”

“Siti selalu sengal-sengal badan sewaktu ‘teman baik’ Siti datang setiap bulan, dan Abang harus memberikan tangan Abang untuk memicit dan mengurut kaki Siti yang sengal itu.”

“Siti lebih suka duduk di rumah, dan Abang selalu risau Siti akan menjadi ‘pelik’. Dan Abang harus membelikan sesuatu yang dapat menghiburkan Siti dirumah atau meminjamkan lidah Abang untuk menceritakan hal-hal kelakar yang Abang alami.”

“Siti selalu menatap komputer, membaca buku dan itu tidak baik untuk kesihatan mata Siti, Abang harus menjaga mata Abang agar ketika kita tua nanti, abang dapat menolong mengguntingkan kukumu dan memandikanmu.”

“Tangan Abang akan memegang tangan Siti, membimbing menelusuri pantai, menikmati matahari pagi dan pasir yang indah. Menceritakan warna-warna bunga yang bersinar dan indah seperti cantiknya wajahmu.”

“Tetapi sayangku, Abang tidak akan mengambil bunga itu untuk mati. Kerana, Abang tidak sanggup melihat airmatamu mengalir menangisi kematian Abang.”

“Sayangku, Abang tahu, ada ramai orang yang boleh mencintaimu lebih daripada Abang mencintai Siti.”

“Untuk itu sayang, jika semua yang telah diberikan oleh tangan, kaki, mata Abang tidak cukup bagi Siti. Abang tidak akan menahan diri Siti mencari tangan, kaki dan mata lain yang dapat membahagiakan Siti.”

Airmata saya jatuh ke atas tulisannya dan membuatkan tintanya menjadi kabur, tetapi saya tetap berusaha untuk terus membacanya lagi.

“Dan sekarang, Siti telah selesai membaca jawapan Abang. Jika Siti puashati dengan semua jawapan ini, dan tetap inginkan Abang tinggal di rumah ini, tolong bukakan pintu rumah kita, Abang sekarang sedang berdiri di luar sana menunggu jawapan Siti.” “Tetapi, jika Siti tidak puas hati, sayangku…biarkan Abang masuk untuk mengemaskan barang-barang Abang, dan Abang tidak akan menyulitkan hidupmu. Percayalah, bahagia Abang bila Siti bahagia.” Saya terpegun. Segera mata memandang pintu yang terkatup rapat. Lalu saya segera berlari membukakan pintu dan melihatnya berdiri di depan pintu dengan wajah gusar sambil tangannya memegang susu dan roti kesukaan saya.

Oh! Kini saya tahu, tidak ada orang yang pernah mencintai saya lebih dari dia mencintai saya. Itulah cinta, di saat kita merasa cinta itu telah beransur-ansur hilang dari hati kita kerana kita merasa dia tidak dapat memberikan cinta dalam ‘kewujudan’ yang kita inginkan, maka cinta itu telah hadir dalam ‘kewujudan’ yang tidak pernah kita bayangkan sebelum ini.)



kebahagian Rumah tangga


hari yang Penat,,huhu,,ye la setelah seminggu berhempas pulas,,workinglife erm,,
balik2 n rest..
i love to read..
my dear b2b,,act,banyak yang kita kene prepare untuk mendirikan masjid nin banyak sgt halangan yang perlu ditempuhi,,yap,,aku rase samapi satu tahap stress nye..
nasihat 4 diriku n dirimu,,banyak2kn bersabar n b rasional...n satu g,,banyakkan membaca ilmu rumah tangga,,,
lets read dis..
petua rumah tangga

"Wahai isteri...berbaktilah pada suami kamu selagi mana kehendaknya tidak bertentangan dengan suruhan Allah swt dan Rasulullah...Sesungguhnya setiap kebaikan itu pasti Allah balas dengan kebaikan yang lebih berlipat kali ganda"

Kemesraan adalah antara cara mengekalkan keharmonian rumahtangga dan
Rasulullah telah mencontohkan kemesraan tersebut dengan isteri-isteri
baginda..........

1) Tidur dalam satu selimut bersama isteri..
Dari Atha` bin Yasar:
"Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. dan Aisyah r.a biasa mandi bersama dlm
satu bejana. Ketika baginda sedang berada dlm satu selimut dgn Aisyah,
tiba-tiba Aisyah bangkit. Baginda kemudian bertanya, `Mengapa engkau
bangkit?` Jawab Aisyah, Kerana saya haid, wahai Rasulullah.' Sabda
Rasulullah, 'Kalau begitu, pergilah, lalu berkainlah & dekatlah kembali
padaku.' Aku pun masuk, lalu berselimut bersama beliau."
( Hadis Riwayat sa`id bin Manshur ).

2) Mandi bersama isteri
Dari Aisyah r.a. beliau berkata, "Aku biasa mandi bersama Nabi s.a.w.
menggunakan satu bejana. Kami biasa bersama-sama memasukkan tangan kami ke dlm bejana tesebut."
( Hadis riwayat Abdurrazaq dan Ibnu Abu Syaibah ).

3. Minum bergantian pada tempat yang sama
Drpd Aisyah r.a, dia berkata: "Saya biasa minum dari cawan yg sama
walaupun ketika haid. Nabi mengambil cawan tersebut dan meletakkan
mulutnya di tempat saya meletakkan mulut, lalu Baginda minum, kemudian
saya mengambil cawan tersebutdan lalu menghirup isinya, kemudian Baginda
mengambilnya dari saya, lalu Baginda meletakkan mulutnya pd tempat saya
letakkan mulut saya, lalu Baginda pun menghirupnya."
( Hadis Riwayat Abdurrazaq dan Said bin Manshur ).

4. Membelai isteri
"Adalah Rasulullah s.a.w tidaklah setiap hari melainkan beliau mesti
mengelilingi kami semua ( isterinya ) seorang demi seorang. Baginda
menghampiri dan membelai kami tetapi tidak bersama sehingga Baginda
singgah ke tempat isteri yg menjadi giliran Baginda, lalu Baginda
bermalam di tempatnya."
( Hadis Riwayat Ahmad ).

5. Mencium isteri
Dari Aisyah r.a, bahawa Nabi s.a.w biasa mencium isterinya setelah
mengambil wuduk, kemudian Baginda bersembahyang dan tidak mengulangi
wuduknya."
( Hadis Riwayat Abdurrazaq ).
Dari Hafshah, puteri Umar r.a, "Sesungguhnya Rasulullah s.a.w biasa
mencium isterinya sekalipun sedang berpuasa."
( Hadis Riwayat Ahmad ).

6. Berbaring di pangkuan isteri
Dari Aisyah r.a, beliau berkata: "Nabi s.a.w biasa meletakkan kepalanya
di pangkuanku walaupun aku sedang haid, kemudian beliau membaca
Al-Quran."
( Hadis Riwayat Abdurrazaq ).

7. Memanggil dengan panggilan mesra
Rasulullah s.a.w biasa memanggil Aisyah dgn beberapa nama panggilan yg
di sukainya spt Aisy & Humaira (pipi merah delima).

8. Menyejukkan kemarahan isteri dengan mesra
Nabi s.a.w biasa memicit hidung Aisyah jika dia marah dan Baginda berkata,
"Wahai Uwaisy, bacalah doa: 'Wahai Tuhanku, Tuhan Muhammad, ampunilah
dosa-dosaku, hilangkanlah kekerasan hatiku & lindungilah diriku dari
fitnah yg menyesatkan. "
( Hadis Riwayat Ibnu Sunni ).

9. Membersihkan titisan darah haid isteri
Dari Aisyah r.a, dia berkata."Aku pernah tidur bersama Rasulullah s.a.w
di atas satu tikar ketika aku sedang haid.Apabila darah ku menitis di
atas tikar itu, Baginda mencucinya pd bhgn yg terkena titisan darah &
baginda tidak berpindah dari tempat itu, kemudian beliau sembahyang di
tempat itu pula, lalu Baginda berbaring kembali di sisiku.Apabila darah
ku menitis lagi di atas tikar itu, Baginda mencuci pd bhgn yg terkena
titisam darah itu saja & tidak berpindah dari tempat itu, kemudian
baginda pun sembahyang di atas tikar itu.."
( Hadis Riwayat Nasai ).

10. Memberikan hadiah
Dari Ummu Kaltsum binti Abu Salamsh, ia berkata, "Ketika Nabi s.a.w
menikah dgn Ummu Salamah, Baginda bersabda kepadanya,'Sesunggu hnya aku
pernah hendak memberi hadiah kpd Raja Najasyi sebuah pakaian berenda dan
beberapa botol minyak kasturi, namun aku mengetahui ternyata Raja
Najasyi telah meninggal dunia dan aku mengagak hadiah itu akan di
kembalikan.Jika hadiah itu memang di kembalikan kepadaku, aku akan
memberikanyya kepadamu." Dia ( Ummu Kaltsum ) berkata, "Ternyata keadaan
Raja Najasyi seperti yg di sabdakan Rasulullah s.a.w dan hadiah tersebut
di kembalikan kpd Baginda, lalu Baginda memberikanyya kpd masing-masing
isterinya satu botol minyak kasturi, sedang sisa minyak kasturi dan
pakaian tersebut Baginda berikan kpd Ummu Salamah." ( Hadis Riwayat
Ahmad )

11. Segera menemui isteri apabila tergoda
Dari Jabir, sesungguhnya Nabi s.a.w pernah melihat wanita, lalu Baginda
masuk ke tempat kediaman Zainab, utk melepaskan keinginan Baginda
kepadanya, lalu keluar dan bersabda, "Wanita kalau menghadap, ia menghadap
dalam rupa syaitan..... ..apabila seseorang di antara kamu melihat wanita
yg menarik, hendaklah ia mendatangi isterinya krn pd diri isterinya ada
hal yg sama dgn yg ada pd wanita itu."
( Hadis Riwayat Tirmizi ).

Begitu indahnya kemesraan Rasulullah s.a.w kpd para isteri Baginda,
memberikan gambaran betapa Islam sgt mementingkan sikap kerana sikap dan
perbuatan baik cara yg paling efektif menyatakan rasa cinta, kasih dan
sayang antara suami dan isteri. Inilah teladan yg perlu di contohi.....

Tuesday, March 2, 2010

Dedicate To My JanGtung :)



semenjak kau hadir dalam hidupku .tiada lagi keresahan .kau mengetuk pintu hatiku .tanpa sedar hingga ku izinkan .kau yang bernama cinta .kau yang memberi rasa .kau yang ilhamkan bahagia .hingga aku terasa indah .maaf jikaku tidak sempurna .tika bahagia mula menjelma .bila keyakinan datang merasa .kasih disalut dengan kejujuran .mencintai dirimu .merindui dirimu .memiliki dirimu .hingga akhir hayat bersama kamu~~






Love Quotes


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails