Sunday, January 10, 2010

reView 1st pengembaraan



huh,,letih.tu je yang aku dapat kater..Siannya kat en tunang,,have to rush g kl plak..rindu muka letih n lapo itu,,

oklah..at 9.30 he picked me up,,
g klinik 2x,g bincang2 kat pantai n sambut bday,,
kitaorang dah pegi kat 3 buah kedai kad kawen,4 butik pengatin,,
act i got many choices..sepanjang jalan dari bandar ke kbrg,,banyak sangt2 butik kawen,,
tak k cari jauh2 coz kedai kat situ banyak yang dah kenal tuan empunya n 2nd one no transport fee.

JOURNEY REVIEW

1.basically sumer tempat lebih kurang samer..last aku choose SEri Impiana BRidal Centre,,own by q ani..my father's friends n en tunang pun pilih sana gak untuk majlis 12 hb..senang nk kerjasama ngan orang yang kita kenal n leh tawar menawar,,aku n en tunang sependapat,,,BUT,,tpaku bimbang ngan make up,,erm,,
i have too.
-cari pic orang yang dah make up,,+pre makeup
act is it to early?5 bln lagi aku rase tak..at least ak dapat baju yang fitting my body,,huk2..Suke2..

tapi satu yang pening kepala ku,,mane nk letak meja makan beradap,,kawasan laman yang kecik,erm,,have to bincang banyak2 with abah..(walaupun abah kater awal lagi)

2.plan kitaorang asal2 nk kat beli kat tenet,,erm,,pk punyer pk..if beli kat tenet kalu ade nk edt aper2 ssh,,lagipun,,me n en tunang pun busy nk drop kl,,1st masuk kedai,,mmg ade yang aku berkenan,,tapi tuan pnyer kedai macam taknk layan pun..act aku n en tunang mahu yang paling simple n wanna same design,,kalu beli lebih 1k dapat mrah rite? kedai ke dua dah jumpa yang berkenan di hati..cakap kat en tunang nk cari 1 lagi kedai
kedai yang ke3..kitaorang dapat dengan harga yang lebih murah,,huhu suka tapi he said n tanyer cousin dia lu,,ye la semua kedai major ade design yang samer...n y harga lain2,,

suka sangat list kat sebelah dah banyak yang dah ade tulis DONE o 1/2 way o book,,

p/s;
TiP untuk mEmbeli o booking

1.Have to know ur budget,,jadi kalu kita beli kita takkan lebih budget,
for me,,i have budget my part yang major lu,,misalnyer full pakej kawen+fotografer+kad kawen tak lebih 6k..nanti leh bugdet untuk goodies..n hiasan lain. yang kita tak leh budget kita hbskan untuk benda yang kecik2 tuh.set limit n target eg:try not over the 10k(nombor yang dinyatakan adalah contoh semata-mata)

2.b4 beli pegi survey lu,,i mean tanya cousin yang dah kawen o mak ayah o kawan2 yang dah kawen n cari kat tenet harga pasaran n kat mane..jadi tym kita pergi kedai tak la kita terover budget n menyesal kalu dapat tau harga yang lebih rendah dari yag dah dibeli

3.surfing n beli majalah.make a deep research..huhu..
4.before pg ke kedai we have to set..pelamin macammne warna aper,,baju design mcmmne..senang kater..have a printed pic o lakaran..

itu sajer buat masa ini,,windu en tunang.



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails